Apple ja Samsung neuvottelivat tärkeän sopimuksen – Pay-palvelut laajenevat Kiinaan

Manu Pitkänen
18. joulukuuta, 2015 10:40

Apple ja Samsung ovat päässeet sopuun UnionPayn kanssa yhtiöiden mobiilimaksujärjestelmien lanseeraamisesta Kiinassa. Apple Pay ja Samsung Pay on mahdollista ottaa käyttöön heti kun viranomaisten vaatimat testit on saatu onnistuneesti suoritettua.
UnionPay ylläpitää Bloombergin mukaan Kiinassa yhteensä viittä miljoonaa NFC:tä tukevaa maksupäätettä, joten laitekanta on jo varsin hyvä Samsung Payn ja Apple Payn yleistymisen kannalta. Samsung Pay tosin toimii myös vanhempien magneettipohjaisten päätteiden kanssa, joten se toimii oletettavasti paljon laajemmin Kiinassa.
Pankkien välistä maksusiirtoverkkoa ylläpitävän UnionPayn lisäksi Samsungin ja Applen on päästävä sopuun maksukortteja myöntävien pankkien kanssa. Applen mukaan sillä on jo 15 suuren pankin tuki, mutta ei nimennyt näitä pankkeja. Samsung Payn ja Apple Payn avulla älypuhelimien omistajat voivat maksaa ostoksiaan kaupoissa puhelimella ja hyväksyä maksut sormenjälkilukijalla.
Mobiilimaksaminen on Kiinassa erittäin yleistä, mutta käytetyimmät tekniset ratkaisut perustuvat skannattaviin QR-koodeihin. Yleisimmät maksujärjestelmät ovat Alipay ja pikaviestipalvelu WeChat.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Apple iPhone Samsung Galaxy Note 4 Apple Pay Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy Note 5 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 edge+ Samsung Pay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.