Oikeasti särkymätön näyttö, riittääkö todisteeksi 275 metrin pudotus?

Matti Robinson
18. joulukuuta, 2015 22:59


Motorola esitteli hiljattain Droid Turbo 2 -mallin, jonka erikoisuutena on huippukestävä kosketusnäyttö. Yhtiö kutsuu laitetta särkymättömäksi, tai pirstaloitumattomaksi, mutta onko se vain mainospuhetta?
Mitä vaadittaisiin, jotta Motorolan puheet maailman ensimmäisestä pirstaloitumattomasta älypuhelimesta voitaisiin ottaa todesta. Jo teknisellä tasolla laite vaikuttaa pätevältä, joskin salaisuus kestävyyden takana on kaikkea muuta kuin maagista.
UnlockRiver.com on päättänyt laittaa laitteen todelliseen testiin, jossa voitaisiin varmistaa, että iskunkestävyys on todella mainospuheiden veroista. Droid Turbo 2 nostettiin oheisella videolla olevassa testissä taivaisiin kauko-ohjattavalla dronella ja pudotettiin 275 metrin korkeudesta. Testaajien yllätykseksi laitteen näyttö ei pirstaloitunut, kuten Motorolan käyttämä varsinainen termi shatterproof kertoo.
Näyttö koki kyllä hieman vaurioita, mutta laite säilyi toimintakykyisenä huolimatta hurjasta iskusta. Sanomattakin lienee selvää, että esimerkiksi iPhone ei kestänyt testiä aivan yhtä hyvin.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.