Sonyn huippumallin 4K-näytöllä ei kilpailijaa edes ensi vuonna?

Matti Robinson
18. joulukuuta, 2015 11:51


Huhut kertovat, että merkittävistä kilpailijoista ei ole vastaamaan Sonyn Xperia Z5 Premium -älypuhelimen hurjaan 4K-näyttöön. Apple on tullut älypuhelinten resoluutiossa hieman muita perässä ja huhut kertovat, etteivät korealaisvalmistajat tuo 4K UHD -näyttöjä puhelimiinsa vielä ensi vuonna.
Sonyn laitetta lukuunottamatta 4K UHD -resoluution (3840 x 2160) näytöt ovat syystäkin jääneet vähiin. Vaikka puhelinten näytön koot ovat kasvaneet, niin pikselitiheys on jo pienemmilläkin resoluutiolla kasvanut silmän erottamattomiin. Siihen riittää Applen mukaan helposti suuressakin puhelimessa Full HD -näyttö – tai ainakin Android-valmistajien ja Microsoftin käyttämä QHD-resoluutio (2560 x 1440).
Korealaislähteet kertovat, että LG ja Samsung jättävät 4K-näytöt väliin koko ensi vuoden mallistoissa. Näytön tarkkuuden kasvattamisessa ei ole nähty vielä hyötyä. Ei ainakaan tarpeeksi, jotta sillä katettaisiin suurempi virrankulutus ja valmistuskustannukset.
Lähteen mukaan yhtiöt keskittyvät kirkkauden, näkyvyyden ja virrankulutuksen parantamiseen. Samalla kenties panostetaan enemmän OLED-näyttöteknologioihin.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.