Huawei nousi yli 100 miljoonan kerhoon

Matti Robinson
20. joulukuuta, 2015 1:09

Älypuhelinmyynnissä mitattuna Samsung ja Apple ovat olleet viime vuodet omassa kategoriassaan. Vain näiden kahden yhtiön älypuhelimia on myyty vähintään 100 miljoonaa – tai jopa yli 300 miljoonaa – kappaletta viimeisenä kolmena vuotena.
Muiden valmistajien on ollut tyytyminen kymmeniin miljooniin kappaleisiin ja viimeksi yli sadan miljoonan Applen ja Samsungin lisäksi pääsi LG viisi vuotta sitten. Viime vuodet älypuhelinmyynnin kasvusta ovat vastanneet pääasiassa kiinalaisvalmisajat. Tänä vuonna 100 miljoonan kerhoon liittyy yksi kiinalaisvalmistaja.
Huawei on nostanut osuuttaan merkittävästi ja päätyy todennäköisesti johonkin kahdeksan ja kymmenen prosentin väliin koko maailman älypuhelinmarkkinoista. Tämä tarkoittaa samalla yli 100 miljoonan laitteen rajan rikkoutumista, kertoo GizmoChina. Aiemmat vuodet niin ikään kovasti kasvaneet kiinalaisvalmistajat Lenovo ja Xiaomi eivät ole pystyneet vastaamaan Huawein kasvunumeroihin.
Apple ja Samsung ovat edelleen omilla luvuillaan. Apple tekee todennäköisesti uuden ennätyksensä yli 200 iPhone-laitteella ja Samsung laskusuhdanteesta riippumatta päätynee vähintään 300 miljoonaan laitteeseen.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.