WhatsAppin uusi ominaisuus paljastui? Videopuhelut tulossa

Manu Pitkänen
22. joulukuuta, 2015 17:50

Videopuheluiden tultua tänä keväänä osaksi WhatsAppin repertuaaria, on tietysti alettu odottaa videopuheluiden aktivointia. Vielä WhatsAppilla ei voi käydä videopuheluita, mutta se voi olla mahdollista jo lähitulevaisuudessa.
Saksalainen Macerkopf.de-verkkosivusto väittää saaneensa käsiin ruutukaappauksen parhaillaan testauksessa olevasta ominaisuudesta. Mitään erityistä nähtävää ruutukaappauksessa ei ole: näytöllä näkyy toisen osapuolen videostriimi sekä puhelun hallintaan liittyviä painikkeita. Videopuhelut ovat oletettavasti mahdollisia sekä Wi-Fi- että matkapuhelinverkossa.
Laajan käyttäjäpohjansa ansiosta WhatsAppilla on realistinen mahdollisuus kammeta Skype videopuheluiden markkinaykkösen paikalta. Jää nähtäväksi mahdollistuvatko videopuhelut WhatsAppin web-versiossa, jolloin puheluita voisi käydä tietokoneillakin. Selaimista löytyy jo välineet ominaisuuden tekniseen toteutukseen (webRTC).
Videopuheluiden lisäksi WhatsAppiin on kehitteillä toinenkin uudistus Macerkopf.de:n lähteiden mukaan: välilehtiin ryhmitettävät keskustelut. Välilehtien ansiosta eri keskusteluiden välillä vaihtaminen on helppoa ja nopeaa, aivan kuten sivujen vaihto selaimissakin.

Lue myös nämä
Tägit
video Android videopuhelu Skype pikaviestin iOS WhatsApp iOS 9 Skype for Web
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.