Samsungin suurin ongelma: Kaikki panostettiin yhden kortin varaan

Manu Pitkänen
26. joulukuuta, 2015 12:55

Samsungin suurin heikkous mobiililaitteissa on yhtiön vahva laitteistopohjainen ajattelumalli, joka on estänyt kunnollisten ohjelmistojen ja palveluiden kehittämisen. Näin toteavat Samsungin entiset ja nykyiset johtajat Reutersille. Johtajat esiintyvät uutistoimiston artikkelissa nimettöminä.
Haastateltujen henkilöiden mukaan Samsung ei ole ollut erityisen halukas kehittämään kiinnostavia ohjelmistoja ja palveluita, jotka vaatisivat pitkäjänteistä työtä. Sen sijaan korkeimman johdon tasolla ollaan oltu kiinnostuneempia laitteistokehityksestä, jossa onnistumiset on nopeasti mitattavissa. Nopean kehityssyklin vuoksi rauta kuitenkin vanhenee vuodessa, joten se ei sitouta asiakasta pitkäksi aikaa.
Reutersin artikkelin mukaan Samsungilla ohjelmistot ja palvelut on nähty lähinnä markkinakikkoina, joilla on voitu yrittää houkutella ihmisiä ostamaan puhelin. Ohjelmistojen tai palveluiden haluttavuuteen ei ole kuitenkaan panostettu. Samsungin mobiiliyksikön johtoon valitun Dongjin Kohin toivotaan muuttavan yhtiön sisäistä kulttuuria ohjelmistokehityksen kannalta ystävällisempään suuntaan.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S7 edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.