Huhut jatkuvat: Onko tämä Nokian uusi puhelinprototyyppi?

Manu Pitkänen
12. tammikuuta, 2016 13:41

Nokian paluuta muodossa tai toisessa puhelinmarkkinoille on odotettu kuin Kuuta nousevaa jo ennen kuin liiketoimintakauppa Microsoftin kanssa tuli päätökseen. Verkossa onkin julkaistu kuva laitteesta, jonka väitetään olevan Nokian yksi uusi puhelinprototyyppi.
Kuvissa näkyvä puhelin näyttää takakuoren osalta hyvin voimakkaasti HTC One A9:ltä, joskin LED-salama onkin sijoitettu eri tavalla. Samankaltaisuuden perusteella voisi melkein uskoa, että kyseessä on HTC:n prototyyppi eikä Nokian. Muuttamalla vuotokuvien kontrastia alhaisemmaksi ja kirkkautta suuremmaksi ilmenee myös paremmin se, että puhelimen etupuolelta löytyy perinteinen näppäimistö, joten kyseessä on peruspuhelin – sikäli kun kuvia voidaan pitää aitoina.
Nokian paluuseen liittyy paljon spekulaatioita, mikä antaa tietysti feikkihuhuille tilaa rehottaa. Julkaistuja kuvia ei siis kannata ottaa turhan vakavasti.
Microsoftin ja Nokian välisen kaupan ehtojen mukaan "Nokia ei voi lisensoida Nokia-brändiä matkaviestinteollisuudelle 30 kuukauteen eikä käyttää Nokia-brändia Nokian omissa matkaviestimissä ennen 31.12.2015." Toisin sanoen Nokia voi jo nyt julkaista Nokia-nimeä käyttäviä omia puhelimia, mutta se voi aloittaa lisensoinnin vasta tämän vuoden lopulla. Nokia on kertonut olevansa kiinnostunut brändin kauppaamisesta, eikä omien puhelimien myymisestä.
Alla olevista kuvista ylempi on alkuperäinen ja alempi muokattu.



Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.