WhatsApp muuttuu täysin ilmaiseksi

Manu Pitkänen
18. tammikuuta, 2016 14:27

WhatsApp on maailman suosituin pikaviestipalvelu, eikä ihme, sillä sen kautta älypuhelimen omistajat ovat voineet lähetellä tekstiviestejä ja mediatiedostoja vain 0,89 euron vuosimaksua vastaan. Tulevaisuudessa WhatsAppin käyttö on entistä houkuttelevampaa, sillä yhtiö kertoi poistavansa vuosimaksun ja tarjoavansa palvelun täysin ilmaiseksi.
Vaikka vuosimaksu ei ole korkea, on se saattanut silti olla monelle riittävän hyvä syy käyttää vaihtoehtoisia palveluita. Kaikilla ei ole esimerkiksi tarvittavaa maksukorttia tai sen tietoja ei vain haluta lisätä puhelimeen. Esimerkiksi Facebook Messengerin tai Telegramin kautta viestejä pystyy lähettämään täysin ilmaiseksi. Jatkossa hinta ei ole enää este käyttää WhatsAppia.
Vuosimaksu poistuu WhatsAppista "tulevien viikkojen aikana". Verkossa ilmaisuus tarkoittaa yleensä mainosrahoitteisuutta, mutta WhatsAppin mukaan se ei aio ujuttaa palveluun mainoksia jatkossakaan.
Miten palvelun ylläpito aiotaan sitten rahoittaa? WhatsAppin mukaan se aikoo aloittaa yrityskäyttöön tarkoitettujen työkalujen testaamisen, mitkä mahdollistaisivat esimerkiksi asiakaspalvelun hoitamisen WhatsAppin kautta. Ilmeisesti yrityksille tarkoitetuista työkaluista veloitetaan sen verran, että palvelun ylläpitokulut tulevat katetuksi.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook pikaviestin WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.