Apple-pomo vihjaa: iPhonen verkkopalveluita saatetaan julkaista Androidillekin

Manu Pitkänen
5. helmikuuta, 2016 11:21

Applen toimitusjohtaja Tim Cook paljasti yhtiön työntekijöille järjestetyssä Town Hall -tilaisuudessa, että Apple Music -suoratoistopalvelun Android-sovelluksella testataan parhaillaan olisiko Applen muilla verkkopalveluilla kysyntää myös "aidan toisella puolella".
Käytännössä Apple siis testaa Apple Music -sovelluksen suosion avulla, että kannattaisiko muistakin yhtiön tarjoamista verkkopalveluista julkaista Android-sovellukset. Potentiaalisia Androidille julkaistavia palveluita voisivat olla esimerkiksi iTunesin musiikki-, kirja- ja videoverkkokaupat. Applen karttasovelluskin voisi hyötyä laajemmasta käyttäjäkunnasta.
Apple on pitänyt verkkopalvelunsa visusti vain oman ekosysteeminsä piirissä, vaikka onhan esimerkiksi iTunes-palvelukin ollut saatavilla Windowsillekin. Rajoittamalla palveluiden saatavuutta iOS- ja OS X-laitteisiin, Apple on yrittänyt tehdä ekosysteemistä irtaantumisesta mahdollisimman epähaluttavaa. Palveluiden saatavuuden laajentaminen voi olla merkki siitä, että Apple haluaa nähdä yksittäiset palvelut itsenäisinä tulonlähteinä ja että iPhone pärjää esimerkiksi Android-puhelimia vastaan ilman eksklusiivisia palveluitakin.

Lue myös nämä
Tägit
iTunes Apple musiikki iOS suoratoisto digitaalinen musiikki iOS 9 Apple Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.