CAT S60 on maailman ensimmäinen lämpökameralla varustettu älypuhelin

Matti Robinson
19. helmikuuta, 2016 20:19

Kuten CAT S60 -nimi kertoo, kyseessä on koneistovalmistaja Caterpillarin tuote, mutta mitä se pitää sisällään on hieman erikoisempaa, kuin edes nimi antaa ymmärtää. Kyseessä on nimittäin maailman ensimmäinen lämpökameralla varustettu älypuhelin.
Caterpillarin älypuhelimissa on totuttu näkemään lujatekoiset ulkokuoret, mutta toistaiseksi tällainen erikoisuus on jäänyt näkemättä. Luonnollisesti lämpökamera on tarkoitettu erittäin spesifiseen työkäyttöön.
Kameran sensori on FLIR Systemsin valmistama Lepton-moduuli, joka tuottaa 60x80-pikselin videota. Se mittaa lämpötilaeroja 15-30 metrin etäisyydeltä. CAT S60 on lisäksi vedenpitävä ja, kuten ulkomuodosta voi päätellä, kestää hyvin iskuja.
Laitteen tekniikka koostuu mm. 4,7 tuuman HD-kosketusnäytöstä, 3 gigatavusta RAM-muistia, keskiluokan Snapdragon 617 -järjestelmäpiiristä sekä 13 ja 5 megapikselin tavallisista kameroista. Puhelin tukee LTE-yhteyksiä ja siinä pyörii Android 6.0 Marshmallow. Hintaa puhelimella tulee olemaan noin 650 euroa, kun se saapuu myyntiin myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
kamerat Caterpillar Caterpillar CAT S60 lämpökamera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.