Apple Pay avattiin Kiinassa – Samsung tulossa pian perässä

Manu Pitkänen
20. helmikuuta, 2016 10:19

Syyskuun lopulla Yhdysvalloissa ja elokuussa Etelä-Koreassa lanseerattu Samsung Pay -mobiilimaksujärjestelmä on käsitellyt tähän mennessä 500 miljoonan dollarin arvosta ostoksia. Palveluun on rekisteröitynyt viisi miljoonaa käyttäjää.
Samsung Payn pääasiallinen kilpailija on uusimmista iPhoneista löytyvä Apple Pay, mutta niiden keskinäistä menestystä on hankala verrata toistiinsa, koska Apple ei ole paljastanut mobiilimaksujärjestelmänsä avainlukuja julkisuuteen. Apple Pay lanseerattiin tällä viikolla Kiinassa, jossa palveluun on väitetty rekisteröityneen kymmeniä miljoonia käyttäjiä ensimmäisen päivän aikana. Samsung kertoi tiedotteessaan, että sen mobiilimaksupalvelu rantautuu Kiinaan maaliskuun aikana.
Kiina on mobiilimaksamisen edelläkävijä ja maahan onkin jo syntynyt vahvoja kotimaisia mobiilimaksupalveluita. Esimerkiksi verkkokauppajätti Alibaban omistamalla Alipayllä on maassa jo 70 prosentin markkinaosuus.
Mobiilimaksupalveluiden kilpailuasetelmia sekoittaa Google Walletin pohjalta syntynyt Android Pay, joka on suunniteltu Android-ekosysteemin yhteiseksi maksujärjestelmäksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Android Google Apple Pay Samsung Pay Android Pay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.