FBI mokasi – Applea vaaditaan nyt poistamaan iPhonen suojauksia

Manu Pitkänen
20. helmikuuta, 2016 10:59

San Bernardinon terrori-iskun tehneen Syed Farookin iPhonesta tuli iso puheenaihe valtamediassa, kun ilmeni FBI:n pyytäneen Applea muokkaamaan puhelimen käyttöjärjestelmää tavalla, joka mahdollistaisi puhelimeen murtautumisen. Apple ilmoitti harvinaisessa asiakkaille suunnatussa kirjeessä, ettei se voi suostua FBI:n pyyntöön, koska silloin yhtiö tulisi lisänneeksi iPhoneen viranomaisille tarkoitetun takaoven.
Uusien tietojen mukaan nykyiseen tilanteeseen on ajauduttu FBI:n oman huolimattomuuden takia. Tutkinnallisesti kiinnostavat tiedot olisi mahdollista saada FBI:n haltuun iPhonen varmuuskopiointijärjestelmän kautta: kun puhelin liittyy tunnettuun Wi-Fi-verkkoon, lähettää laite automaattisesti varmuuskopion iCloudiin. Farook on käyttänyt ominaisuutta, mutta iCloudiin ei ole tallentunut varmuuskopiota lokakuun jälkeen. Farook ei ole joko ollut tunnetun Wi-Fi-verkon piirissä lokakuun jälkeen tai hän on laittanut varmuuskopioinnin pois päältä.
Tietoja ei voida kuitenkaan edes yrittää hankkia varmuuskopion kautta, koska Farookin Apple ID -tunnuksen salasana on nollattu. BuzzFeedille puhuneen Apple-pomon mukaan nollaus tehtiin pian sen jälkeen kun FBI oli saanut puhelimen haltuunsa. Reutersin mukaan salasanan nollasi San Bernardino piirikunnan työntekijä FBI:n pyynnöstä. FBI vuorostaan sanoo, että nollauksen teki piirikunnan terveyslaitoksen työntekijä.
Koska FBI ei saa palautettua varmuuskopioituja tietoja salasanan vaihdon takia, yrittää liittovaltion poliisi pakottaa Applea poistamaan puhelimen suojauksia laitteen murtamisen helpottamiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple FBI Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.