Yle: Saloon tulossa uusi laitevalmistaja Microsoftin lähdön myötä

Manu Pitkänen
23. helmikuuta, 2016 10:43

Yle Uutisten mukaan Nokian ja Microsoftin entisille työntekijöille voisi olla Salon seudulla jälleen tarvetta, sillä aasialaisen laitevalmistajan on huhuttu käynnistävän toiminnan kaupungissa. Töitä saattaisi löytyä parille sadalle.
Yle puhuu "laitevalmistajasta", mutta jutusta ei selviä minkälaista toimintaa Salossa käytännössä olisi tarkoitus harjoittaa. Käytetty termistö viittaisi kokoonpanotyöhön, mutta on vaikea nähdä miksi aasialainen yritys haluaisi perustaa kokoonpanotehtaan Suomeen. Koko komponenttiketju on kuitenkin keskittynyt Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan. Tuotekehitystoiminta vaikuttaisikin paljon todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Toiminta ei välttämättä liity lainkaan kännyköihin, tuote voi olla tabletti tai jokin päätelaitteiden osakokonaisuus
Suomessa tuotekehitystä ja tutkimusta harjoittavat mobiilialan isoista nimistä esimerkiksi Samsung, LG, Huawei ja MediaTek. LG avasi Turussa viime vuonna tutkimus- ja kehitysyksikön 5G-radiotekniikkaan liittyen, mutta LG-One Finlandilta todettiin Ylelle vain, ettei yhtiö kommentoi huhuja tai spekulaatioita. Toiminnan avaamisesta voidaan tiedottaa virallisesti tällä tai ensi viikolla.
Nokia sulki Salon matkapuhelintehtaan jo 2012. Microsoft ilmoitti Salon tuotekehitystoiminnan lopettamisesta viime vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia LG Samsung Huawei Salo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.