Microsoft peruutti hankkeen: Android-sovellukset eivät tulekaan Windows 10:lle

Manu Pitkänen
27. helmikuuta, 2016 8:48

Vuosi sitten Microsoft kertoi kehittävänsä työkaluja, joiden avulla Androidille, iOS:lle ja Windowsille (win32) kehitetyt saisi helposti muunnettua Windows 10 -alustalle sopivaan muotoon. Nyt Microsoft on kuitenkin päättänyt peruuttaa kokonaan niin sanotun Project Astorian, jonka oli määrä tehdä Android-sovellusten käytön Windows 10:llä mahdolliseksi.
Jo viime syksynä Project Astorian epäiltiin olevan kuopattu, mutta Microsoft ei antanut lukuisista pyynnöistä huolimatta vahvistusta tiedoille. Microsoft ei osallistunut syksyn jälkeen aktiivisesti hankkeen keskustelupalstalla käytyyn keskusteluun, eikä vastannut kehittäjien tukipyyntöihin.
Microsoft perustelee peruutuspäätöstä sillä, että monien ohjelmistokehittäjien mielestä työkalujen tarjoaminen Android- ja iOS-sovelluksille on yleensä turhaa ja aiheuttaa vain ylimääräistä päänvaivaa. Näin ollen Microsoft näki mielenkiintoisimmaksi vaihtoehdoksi käyttää App Storen valikoimaa oman sovelluskaupan täydentämiseen. iOS-porttaustyökalun kehitys ei ole kuitenkaan sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan, minkä takia työkalun valmistumisessa on kestänyt odotettua kauemmin.
Tällä viikolla Microsoft ilmoitti ostaneensa porttaustyökaluja kehittävän Xamarinin. Yrityskaupan kautta Microsoft sai omistukseensa valmiit työkalut, joiden avulla voidaan kirjoittaa iOS-sovelluksia C#-kielellä.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft iOS Windows 10 iOS 9 Project Astoria Xamarin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.