Kiinalaisvalmistajan ykkösmalli sai huippuvastaanoton

Matti Robinson
29. helmikuuta, 2016 23:33

Kiinan älypuhelinvalmistajien kärkipaikoista kilpaileva Xiaomi on valmistautunut viime viikolla esitellyn lippulaivamallin julkaisuun ennakkomyynnin rekisteröinnillä. Vaikka varsinaisia laitteita ei ole vielä myyty, niin jonkinlaista vihiä laitteen suosiosta voi ottaa ennakkorekisteröinnin perusteella.
Xiaomi otti vastaan Mi 5 -mallin rekisteröintejä viiden päivän ajan ja tulokset ovat varsin lupaavia. Rekisteröintejä tehtiin peräti 16,8 miljoonaa kappaletta, joten suuri väkijoukko halusi mahdollisuuden ostaa laitteen ensimmäisten joukossa.
Vertailun vuoksi Apple myi ensimmäisen viikonlopun aikana noin 13 miljoonaa iPhone 6s ja 6s Plus -älypuhelinta. Nähtäväksi jää kuinka moni Mi 5 -puhelimen rekisteröinneistä johtaa myyntiin.
Mi 5 on varustettu mm. 5,15 tuuman Full HD -näytöllä, 3 tai 4 gigatavulla RAM-muistia, 16 megapikselin kameralla, uudella Qualcomm Snapdragon 820 -huippupiirillä sekä 32, 64 tai 128 gigatavulla tallennustilaa. Laitteesta löytyy myös mm. sormenjälkilukija ja Type-C-mallin USB-liitin.
Ensimmäisiä kappaleita myydään huomisessa kampanjassa, mutta mm. Euroopan kohdalta laajemmasta saatavuudesta ei ole tietoa. Laitteiden hinnat alkavat vain 2000 yuanista eli n. 280 eurosta. Neljän gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu keraaminen versio maksaa 2700 yuania eli n. 380 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.