Puhelimen sormenjälkilukijaa on helppo huijata – Tutkijat esittelivät uuden menetelmän

Manu Pitkänen
9. maaliskuuta, 2016 9:39

Kaksi Michigan State Universityn tutkijaa ovat esitelleet uuden menetelmän, jonka avulla on mahdollista huijata älypuhelimien sormenjälkilukijoita. Se on teknisesti yksinkertaisempi kuin Chaos Computer Clubin muutama vuosi sitten esittelemä menetelmä.
Tutkijoiden esittelemän huijauskeinon toimintaa varten tarvitaan digitaalinen kopio puhelimen omistajan sormenjäljestä, jota käytetään myös puhelimen lukituksen avaamiseksi. Sormenjäljen voi saada esimerkiksi valokuvaamalla tai skannaamalla sormenjälki joltakin pinnalta, kuten esimerkiksi puhelimen näytöstä tai takakuoresta. Tämän jälkeen sormenjälki ei tarvitse kuin tulostaa.
Tulostamisessa on kuitenkin käytettävä johtavaa AgIC-mustetta ja sitä varten tarkoitettua AgIC-paperia. Tavalliseen tulostimeen mahtuvia mustekasetteja myydään 249 dollarin hintaan, joten suuria taloudellisia panostuksia menetelmän käyttö ei vaadi.
Tarkempi selvitys menetelmästä löytyy täältä. Sen toimivuutta demonstroidaan alla olevassa videossa.

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva tietoturva-aukko sormenjälki sormenjälkilukija biometrinen sensori Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 edge+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.