Miksi Galaxy S7 on varustettu aluelukolla?

Matti Robinson
13. maaliskuuta, 2016 17:37

Samsung on myynyt Galaxy S7:ää maailmanlaajuisesti nyt parin päivän ajan. Yksi käyttäjien ja erityisesti Android Centralin toimituksen huomion herättänyt seikka pakkauksesta löytynyt maininta SIM-kortin aluerajoituksesta.
Eurooppalaisen, lukitsemattoman Galaxy S7:n pakkauksesta löytyy suurilla kirjaimilla maininta EUROPEAN SIM CARD ONLY. Mitä tämä kertoo Galaxyn aluerajoituksesta? Eikö puhelin toimi esimerkiksi yhdysvaltalaisilla SIM-korteilla?
Suoraan pakkauksesta, ei. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei laitetta voisi käyttää muiden maiden operaattoreiden verkoissa, ja itseasiassa jopa niiden SIM-korteilla. Android Central kertoo, että Samsung on aiemminkin tehnyt vastaavaa, eikä lukon purkaminen ole kuin viiden minuutin mittainen operaatio. Viisi minuuttia puhelua tuetussa verkossa ja lukko on poistunut.
Miksi laite on sitten lukittu? Kyseessä on ilmeisimmin ainoastaan jälleenmyyntiä vielä julkaisemattomilla markkinoilla estävä ominaisuus, jonka tarkoitus ei ole tuottaa harmia yksityiskäyttäjiä, niinpä sen poistaminenkin on nopeaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.