Samsung siirtää sovelluksiaan esiasennuksesta sovelluskauppaan

Matti Robinson
18. maaliskuuta, 2016 18:08

Vuosien ajan yksi suurimmista valitusvirsistä Galaxy-puhelinten kohdalla on ollut ylimääräisten sovellusten määrä – laadun puutteen lisäksi. Samalla, kun yhtiö haluaa tietysti promota omia sovelluksiaan, on vähennetty esiasennettujen sovellusten määrää.
Galaxy-sarjan huippulaitteiden uusin sukupolvi on jälleen vähentänyt roskan määrää, mutta edelleen Galaxy S7:stä löytyy useita saman asian ajavia ohjelmia. Yhden merkittävistä Android-sovelluksistaan Samsung on kuitenkin siirtänyt esiasennuksesta sovelluskauppaan.
SamMobilen mukaan Samsung Music löytyy nyt ainoastaan Google Play -sovelluskaupasta. Miksi kukaan hankkisi sitten kyseistä sovelllusta, kun siitä on kerran päästy eroon? Samsungin mukaan sovellus on erityisesti suunniteltu Galaxy S7 -puhelimelle, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.
Edelleen Samsungilta löytyy tuskallisen paljon turhia sovelluksia, mutta kenties musiikkisovelluksen kohtalo kertoo tulevasta. Yhtiön omaa videosovellusta ei myöskään löydy esiasennettuna Galaxy S7 -laitteista. Huomattavaa on myös, että musiikkisovellus on lisätty ladattavaksi Googlen sovelluskauppaan eikä Samsungin omista sovelluksista koostuvaan lisäkauppaan.
Kenties käyttäjät tykästyvät uudistettuun Samsung Music -sovellukseen, kun sitä ei enää tyrkytetä. Uusi Samsung Music vaatii Android 6.0 Marshmallow'n.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.