Testissä Galaxy S7: Näin toimii Always On Display

Manu Pitkänen
19. maaliskuuta, 2016 19:08

Samsung pitää älypuhelimien näyttöjen resoluution kasvattamisessa välivuotta, kun Galaxy S7:ään on päädytty laittamaan Galaxy S6:n tavoin 5,1-tuumainen QHD-näyttö (1440x2560 pikseliä). Tarkkuus on ilmeisen riittävä melkeinpä mihin tahansa käyttötarkoitukseen, joten turha sitä on kulkea Sonyn viitoittamalla tiellä ja yrittää tunkea väkisin puhelimeen 4K-näyttöä.
Vaikka perusspeksit ovatkin pysyneet Galaxy S7:n näytössä samoina, niin on siihen jotakin uutta keksitty: Always On Display. Joku voisi sanoa, ettei se mikään uusi asia ole, koska onhan samaa tekniikkaa nähty jo Nokiankin puhelimissa. Pitää paikkansa, mutta Samsungin puhelimissa ja AMOLED-näytöissä tämä on uusi ominaisuus.
Always-on-näytön tai vilkaisunäytön ajatuksena on pitää puhelimen näyttö päällä silloinkin kun puhelin on lukittuna. Näyttö on muutoin täysin pimeä, mutta siinä esitetään jotakin pientä mutta hyödyllistä tietoa, johon halutaan päästä käsiksi ilman että puhelinta pitää erikseen käsitellä tai avata. Tällaisia tietoja voisivat olla esimerkiksi kellonaika, kalenteri, sää, muistutukset ja ilmoitukset vastaamattomista puheluista tai tekstiviesteistä. Always On -näyttö on ikään kuin näytönsäästäjä, joka kertoo hyödyllistä tietoa.
Galaxy S7:n kohdalla Always On -näytöllä esitettävien tietojen kirjo on varsin vaatimaton. Näytölle saa kellonajan, kalenterin, akun varaustason ja joitain motivaatiokuvia. Kolmannen osapuolen sovellusten lähettämät ilmoitukset eivät näy näytöllä, mikä vähentää varsin oleellisesti ominaisuuden hyödyllisyyttä. Vastaamattamatta jääneet puhelut tai saapuneet sähköpostit eivät näy Always On -näytöllä, vaikka käyttäisikin Samsungin sovelluksia (näissä tapauksissa tosin näytön päällä vilkkuu huomio-LED). Sovelluskehittäjät eivät ilmeisesti pysty myöskään luomaan omia widgettejä näytölle.
Always On -näytön saa laitettua päälle tai pois päältä kätevästi ilmoituskeskuksen kautta löytyvästä asetuksesta. Painamalla samaista näppäintä pitkään, pääsee muokkaamaan Always On -näytön asetuksia. Samaan asetusvalikkoon pääsee myös seuraavaa polkua pitkin: Asetukset > Näyttö > Always On Display.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S7 edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.