Elisa selittää roaming-nopeuksia: Ratkaisu oli reilu

Manu Pitkänen
21. maaliskuuta, 2016 11:07

Elisan julkistettua huhtikuun lopulla voimaan tulevan roaming-hinnastonsa, alkoi kalabaliikki operaattorin päätöksestä jarruttaa datasiirron nopeutta ulkomailla. EU on määritellyt hintakaton siirretylle datalle EU:n sisällä, mutta ehdoissa ei sen tarkemmin määritellä kuinka nopeasti megatavujen pitäisi verkkovierailujen aikana siirtyä.
Datasiirron roaming-hintojen lasku tarkoittaa pienempää rahavirtaa operaattoreille, mutta kulut megatavua kohti eivät kuitenkaan alene samalla. Elisan mukaan tilanne lisää painetta korottaa kotimaan hintoja, eli ulkomailla dataa käyttävien asiakkaiden kulut jouduttaisiin maksattamaan kotimaassa liittymäänsä pääosin käyttävillä asiakkailla. Elisan mielestä tämä ei olisi reilua, minkä takia roaming-nopeutta päätettiin rajoittaa (256 kbps).
Mikäli ulkomailla liikkuessaan tarvitsee kuitenkin liittymän täyttä datasiirtonopeutta, niin se on mahdollista ostamalla matkan ajaksi erillisen datapaketin. Vuorokauden kestävä 250 megatavun paketti maksaa 4,90 euroa ja viikon kestävä kahden gigatavun paketti maksaa 34,90 euroa. Mikäli paketin käyttää täysimääräisesti määräajassa, niin megatavua kohden hinta jää alle kahteen senttiin, mikä on itse asiassa edullisempi hinta kuin ilman pakettia.
Elisan 30. huhtikuuta voimaan tuleva roaming-hinnasto löytyy täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa roaming
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.