Messengeriin uusia ominaisuuksia – Tavoitteena tehdä puhelinnumerot turhiksi

Manu Pitkänen
8. huhtikuuta, 2016 12:16

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg julisti tammikuussa vaatimattomasti, että hänen tavoitteenaan on tehdä puhelinnumeroista täysin tarpeettomia vuoden 2016 aikana. Nyt saatiin esimakua siitä, miten tähän tavoitteeseen pyritään.
Yhteydenpito onnistuu jo nyt ilman puhelinnumeroa esimerkiksi Facebook Messengerin kautta. Puhelinnumero on kuitenkin edelleen tehokas ja yksinkertainen väline, kun yhteystietoja täytyy vaihtaa ennalta tuntemattoman henkilön kanssa. Tehdäkseen puhelinnumerot turhiksi, Facebookin pitäisi keksiä toimivampi ja yksinkertaisempi tapa. Sen yhtiö uskoo keksineensä.
Facebook on nimittäin lisännyt Messengeriin tuen käyttäjätunnuksille, jonka pohjalta kyseiselle käyttäjälle luodaan oma helposti muistettava verkko-osoite eli niin sanottu vanity URL (esim. m.me/username) . Linkin avaaminen aktivoi heti keskustelun linkin takaa löytyvän käyttäjän kanssa. Linkin lisäksi omat Messenger-tiedot voi jakaa QR-koodia muistuttavan Messenger Code -koodin avulla.
Messengerillä on tällä hetkellä yhteensä 900 miljoonaa käyttäjää. Facebookin omistukseen kuuluvalla WhatsAppilla on yli miljardi käyttäjää.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook pikaviestin WhatsApp Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.