DNA ja Sonera laskevat roaming-hintoja Euroopassa

Manu Pitkänen
11. huhtikuuta, 2016 17:36

Verkkovierailujen hintakatot laskevat EU:n alueella 30. huhtikuuta, minkä johdosta DNA ja Sonera ovat esitelleet uudet hinnastonsa (alla).
Elisa kertoi jo aiemmin uudet roaming-hinnat. Julkistus aiheutti pienimuotoisen kohun, sillä operaattori päätti samalla laskea datasiirron nopeutta EU:n alueella. Uudet roaming-ehdot koskettavat siirretyistä megatavuista perittäviä hintoja, ei sitä kuinka nopeasti megatavuja pitäisi siirtää. Elisan mukaan nopeuden alentaminen on vain reilua, sillä muuten ulkomailla dataa siirtävien asiakkaiden laskun maksaisi kotimaassa pääosin liittymää käyttävät asiakkaat.
Vuonna 2017 verkkovierailumaksujen on määrä painua nollaan, eli liittymän käyttö ei olisi ulkomailla (EU:ssa) sen kalliimpaa kuin kotimaassakaan.
DNA
DNA käyttää kaikissa kuluttajaliittymissä samaa hinnoittelua Euroopan alueella. Tiedonsiirron hinta Euroopassa on 0,099 euroa per megatavu. Soitettujen puheluiden hinta on 0,099 euroa per minuutti, vastaanotetuiden puheluiden hinta 0,014 euroa per minuutti ja tekstiviestien hinta 0,065 euroa kappaleelta.
Kaikilla DNA:n liittymillä on automaattisesti ulkomaan tiedonsiirron 60 euron saldoraja. Rajaa voi halutessaan nostaa tai laskea.
Sonera
Soneran hintataulukko on hieman monimutkaisempi kuin DNA:lla:

Päiväpaketin hintaan sisältyvän netin käyttömäärän täytyttyä asiakas voi tilata uuden 100 megatavun roamingpaketin 2,99 euron hintaan. Liikkuva netti on kotimaassa edelleen rajaton, ja Pohjolassa ja Baltiassa kuukausimaksuun kuuluu 2-20 gigatavua netin käyttöä
Puhelut ja tekstiviestit käyttävät 27. huhtikuuta lähtien Euroopassa kotimaan paketteja, minkä lisäksi asiakkaalta veloitetaan roamingmaksu. Maksu on 6,20 snt/min soitetuista puheluista, 1,41 snt/min puhelun vastaanottamisesta ja 2,48 snt tekstiviestistä.

Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa EU roaming verkkovierailumaksut Sonera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.