Lumia-puhelimien myynti romahti – Nyt samalla tasolla kuin vuonna 2012

Manu Pitkänen
22. huhtikuuta, 2016 10:13

Microsoftin tammi-maaliskuun osavuosikatsaus paljastaa, että Lumia-puhelimien myynti on romahtanut 2,3 miljoonaan kappaleeseen. Kappalemääräinen myynti putosi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan peräti 73 prosenttia. Puhelimien tuottama liikevaihto putosi 46 prosenttia.
Lumia-puhelimien myynti sujui näin verkkaisesti viimeksi vuoden 2012 alussa, jolloin Nokia vasta käynnisteli Windows Phone -puhelimien myyntiä Lumia 710- ja Lumia 800 -puhelimien avulla. Myynnin sukellus ei ollut varsinainen yllätys, sillä Microsoft on vähentänyt reippaasti aiemmasta uusien puhelimien julkaisua.
Suurta käännettä Lumioiden myyntiin tuskin on luvassa, sillä Microsoftin käyttöjärjestelmäpomo Terry Myerson myönsi Build-kehittäjätapahtumassa, etteivät puhelimet ole korkealla Microsoftin tämän vuoden agendalla. Tästä samasta syystä puhelimet eivät saaneet juuri lainkaan lava-aikaa Buildin avajaisissa. Uudet Surface-laitteet ovat sen sijaan paremmassa vedossa, sillä Surface-tuoteryhmän liikevaihto kasvoi viime vuoteen nähden 61 prosentilla 1,1 miljardiin dollariin.
Kokonaisuudessaan Microsoftin alkuvuoden liikevaihto oli 20,5 miljardia dollaria ja nettotulos oli 3,8 miljardia dollaria.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia Lumia Windows 10 Microsoft Lumia Microsoft Lumia 950 Microsoft Lumia 650
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.