Applella on uusi tukijalka – on jo suurempi kuin iPadit

Manu Pitkänen
27. huhtikuuta, 2016 10:22

Applen tammi-maaliskuun synkeän osavuosituloksen harvoihin valopilkkuihin kuului hyvään kasvuun lähtenyt Services-liiketoiminta, johon lasketaan kuuluvaksi Applen tarjoamat verkkopalvelut ja AppleCare-tukipalvelu.
Palveluliiketoiminta kasvoi vuoden 2015 alkuun nähden 20 prosentilla ja sen liikevaihto on jo suurempi kuin mitä Apple saa Mac-tietokoneita tai iPad-tabletteja myymällä. Applen raportoimista tuoteryhmistä palveluliiketoiminta on yhtiön toisiksi suurin. Applen on uskottu rakentavan tulevaa kasvua juuri palveluiden varaan, kun laitteiden myyntimäärien kasvattaminen muuttuu yhä haasteellisemmaksi. Apple on viime aikoina korostanut maailmalta löytyvän yli miljardi Applen valmistamaa laitetta, joista on mahdollista kerryttää liikevaihtoa juuri palveluiden avulla.
Applen palveluliiketoiminnan kärjen muodostavat App Store -sovelluskauppa, iTunes ja Apple Music -suoratoistopalvelu. Osavuosikatsauksen julkistuksen yhteydessä Apple Musicin tilaajamäärien kerrottiin kasvaneen 13 miljoonaan. Spotify kertoi vähän aika sitten, että sillä on 30 miljoonaa tilaajaa.

Lue myös nämä
Tägit
iTunes Apple Apple iPhone App Store Mac App Store Apple Pay Apple Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.