Androidin päivitystahti matelee kilpikonnan lailla

Matti Robinson
4. toukokuuta, 2016 15:43

Applen keynote-repertuaarissa on yksi kestosuosikki, joka saa aikaan aina naurahduksia – nykyisin varmaan yhtälailla huokauksia. Omenayhtiön pomon on helppo nauraa pahimman kilpailijan mobiilialustan laitteiden päivitystahdille.
Uudet raportit kertovat, ettei Androidin laitteistofragmentaation osalta mikään ole muuttunut. Uusin iso versio, Android 6.0 Marshmallow, löytyy vain 7,5 prosentista laitteita. Noin kaksi kolmannesta käyttää joko KitKatia (4.4) tai Lollipopia (5.x), eikä niiden osuus tippunut kuin yhteensä vain noin prosenttiyksikön verran.
On siis helppo nähdä, että Applen piikittely osuu arkaan paikkaan. 2012 julkaistun Android Jelly Beanin osuus on vielä moninkertainen uusimpaan versioon.
Tietysti täytyy muistaa, että Android-laitteissa on vaihtelevuutta aivan eri mittakaavalla. Kaikki Android-laitteet eivät ole myöskään laitteiston osalta lähelläkään Applen tasoa. Lisäksi Apple kontrolloi mm. kaikkien iLaitteiden myyntiä, mutta Googlen hyppysissä on narut vain pieneen osaan länsimaissa myydyistä älypuhelimista.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.