Microsoftin Pre-Touch mullistaa kosketuskäyttöliittymät?

Matti Robinson
5. toukokuuta, 2016 20:56

Microsoftin tutkimus- ja kehitysosasto tunnetaan yhtenä Yhdysvaltain tuotteliammista ja innovatiivisimmista paikoista. Tietysti HoloLensin kaltaiset laitteet ovat hyvä esimerkki futuristisista tuotteista, mutta monet erikoiset ideat eivät päädy konferenssien vetonauloiksi.
Nyt Microsoft Research esittelee YouTubessa konseptia jota se kutsuu nimellä Pre-Touch, kertoo TNW. Erityisesti mobiililaitteiden käyttöliittymiä varten suunniteltu "esikosketus" mahdollistaa laitteen kontrolloimisen koskematta näyttöön.
Yhtiön demoissa älypuhelin tunnistaa kosketuksen, kun käyttäjä tuo sormensä lähemmäksi näyttöä tai puristaa laitetta kämmenellä. Kuten oheisesta videosta käy ilmi, niin Microsoftin teknologia mahdollistaa mukautuvan käyttöliittymän muun muassa mediasoittimeen tai verkkoselaimeen.
Luonnollisesti teknologia tarjoaa rajattomasti huippumuokkautuvaa käyttöliittymäsuunnittelua, joten toivoa sopii, että tämä projekti etenee nopeasti Redmondin Research-siiven hämyisistä käytävistä aina kuluttajasektorille asti.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.