HoloFlex on taipuva 3D-näyttö mobiililaitteeseen

Matti Robinson
7. toukokuuta, 2016 0:00

3D-näyttöjä on nähty mobiililaitteissa jo vähintään vuodesta 2011 saakka, mutta Kanadan Ontariossa sijaitsevan Queen's Universityn Human Media Lab -osastolla on innovoitu täysin uudenlaista 3D-älypuhelinta, kertoo BGR.
Medialabran tutkimuksen tuloksena on syntynyt prototyyppi, jota kutsutaan HoloFlexiksi. Nimi yhdistää kaksi laitteen ja erityisesti näytön tärkeintä ominaisuutta, taipuvuuden ja hologrammimaisen 3D-efektin.
Laitteessa on Full HD -resoluution P-OLED-näyttö, mutta sen päälle on sijoitettu pieniä linssejä, jotka muuttavat näkymää katselukulmasta riippuen. Valitettavasti koko tarkkuudesta ei päästä nauttimaan, sillä tarkkuus rajoittuu 16 000 kalansilmälinssiin ja niiden alla sijaitseviin 12 pikselin ryppäisiin.
Käytännössä näyttö tarjoaa siis vain 160x104-pikselin resoluution, joka on – kuten videolta voi huomata – merkittävästi heikompi kuin vaikkapa Commodore 64:n tai NES:n tukema resoluutio. Taipuvuus puolestaan mahdollistaa mm. sisällön manipuloinnin kolmannessa ulottuvuudessa.
Mielenkiintoinen konsepti, jonka tarkkuus ja toteutus tulee varmasti parantumaan nopeasti teknologian kehittyessä.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.