HTC 10:n hyvä vastaanotto tuli tositarpeeseen, tulos sukelsi

Matti Robinson
9. toukokuuta, 2016 19:16

HTC:n vuodet ovat olleet vaikeita ja yhtiöstä on odotettu Nokian jälkeen seuraavaa uhria älypuhelinsodan alttarilla. Vuosi vuodelta taiwanilaisyhtiön tilanne on vaikuttanut synkemmältä, mutta tilanne on onnistuttu pitämään hyppysissä leikkauksilla.
Uusimmat tulostiedot kertovat, että ongelmat jatkuivat vähintäänkin entisenkaltaisina, joka jälleen nostaa katseet lippulaivamalliin. HTC on jälleen tilanteessa, jossa uusitun huippumallin on tärkeätä onnistua. Viimeiset muutaman sukupolvea eivät ole onnistuneet vastaamaan haasteeseen, mutta nyt siihen on todella mahdollisuus.
HTC 10:n (kuvassa) vastaanotto on ollut hyvä. Laite vaikuttaa olevan varustettu kaikella tarvittavalla teknologialla, eikä yhtiö ole tehnyt riskivalintoja esimerkiksi kameran suhteen. Näin ollen arvostelut ovat olleet pääosin varsin positiivisia ja paikoittain laite on valittu jopa Galaxy S7:ää paremmaksi.
On hyvin epätodennäköistä, että HTC 10 kuitenkaan päihittää oikeastaan millään myyntimittarilla Samsungin ykköslaitetta, mutta HTC:lle hyvä tulos on nousta Android-lippulaivojen kakkosvaihtoehdoksi. Tällä nostetaan yhtiö takaisin noususuhdanteeseen ja ensimmäisen neljänneksen lehmänhännän kaltaiset romahdukset jätetään unholaan.
HTC:n ensimmäisen neljänneksen liikevaihto tippui edellisvuodesta yli 60 prosenttia n. 400 miljoonaan euroon. Mukana eivät tosin ole uusi lippulaivamalli HTC 10 tai virtuaalitodellisuuslaite Vive.

Lue myös nämä
Tägit
HTC HTC 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.