Applen kermankuorinta loppui – Android nousussa

Manu Pitkänen
11. toukokuuta, 2016 14:17

Applen tavoitteena ei ole ikinä ollut myydä mahdollisimman paljon puhelimia, vaan se on keskittynyt pikemminkin myymään mahdollisimman paljon ja mahdollisimman kalliita puhelimia. Tästä syystä Apple ei ole erityisemmin häikäissyt markkinaosuusmittauksissa.
Alkuvuoden aikana Applen iPhonien myyntimäärät putosivat ensimmäistä kertaa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Tämä näkyy myös markkinatutkimusyhtiö Kantarin tuoreessa selvityksessä: Applen markkinaosuus laski EU:n suurimmissa maissa sekä kiinalaisissa kaupungeissa. Maaliskuun lopulla ilmestynyt edullinen iPhone SE ei näy vielä tammi-maaliskuun lukemissa kunnolla. Suhteellisesti suurin pudotus tapahtui kuitenkin Windows Phonen markkinaosuudessa, josta katosi alkuvuonna peräti puolet.
Kahden edellä mainitun alustan markkinaosuuksien kutistuminen tarkoitti käytännössä sitä, että Androidin markkinaosuus kasvoi parhainta tahtia pariin vuoteen. Androidin kasvua tuki myös Galaxy S7:n onnistunut lanseeraus sekä Huawein laajeneminen Kiinassa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Windows Phone Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.