Instagram uudistui täysin

Manu Pitkänen
12. toukokuuta, 2016 14:49

Vintage-suodattimilla itsensä läpi lyönyt Instagram on uudistanut ilmettään päivittämällä sovelluksensa ikonin ja käyttöliittymän. Vanha skeuomorfinen kamera-kuvake on saanut väistyä ja tilalle on tullut iOS-henkinen värikäs kuvake.
Kuvakkeen kirjavuudesta huolimatta itse sovelluksen käyttöliittymä on muuttunut musta-valkoiseksi. Uudistuksen ajatuksena on, että käyttöliittymä kilpailisi sisällön kanssa mahdollisimman vähän käyttäjän huomiosta. Käyttäjän halutaan keskittyvän täysin sisältöön, minkä taas toivotaan lisäävän sovelluksessa vietetyn ajan määrää.
Emosovelluksen lisäksi Instagramin muidenkin sovellusten, kuten Boomerangin, Hyperlapsen ja Layoutin, kuvakkeet uudistettiin samaan muotokieleen sopivaksi.
Intagramin kuvakeuudistus on saanut osakseen paljon ryöpytystä. Osaa ärsyttää muutos itsessään, mutta joidenkin uusi logo on vain huono. Instagramin kamerakuvakkeen on sanottu olevan yksi tunnistettavimpia some-palveluiden logoista, minkä takia sen päivittäminen nykyaikaan voisi olla fiksumpaa tehdä maltillisesti. Uuden kuvakkeen on sanottu olevan vain yksi uusi liukuväreillä koristeltu kuvake muiden joukossa, eikä se siksi erottaudu niistä kunnolla.



Lue myös nämä
Tägit
Facebook Instagram some Instagram Hyperlapse yhteisöpalvelu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.