Kiinalaiset haluavat enemmistön Supercellistä – Neuvottelut ovat käynnissä

Manu Pitkänen
24. toukokuuta, 2016 10:31

Kiinalainen verkkojätti Tencent on kiinnostunut ostamaan enemmistön suomalaisesta mobiilipeliyhtiö Supercellistä. Tencent on yrittänyt hieroa kauppoja japanilaisen SoftBankin kanssa.
SoftBank osti vuonna 2010 perustetusta Supercellistä 51 prosentin osuuden vuonna 2013. Myöhemmin SoftBank lisäsi omistustaan 73 prosenttiin. Tencentin ja Softbankin välisistä neuvotteluista uutisoineen Wall Street Journalin mukaan Supercell olisi arvostettu viimeisimmällä rahoituskierroksella 5,25 miljardiin dollariin.
Kauppaneuvottelut ovat vielä alkuvaiheessa, mutta Tencentin johtoa on jo käynyt Helsingissä yrittämässä käännyttää Supercellin perustajia kaupan puolelle. Neuvotteluita mutkistaa se, että Supercellin perustajilla on veto-oikeus omistusmuutoksiin, joten Tencent ei voi vain sopia hinnasta SoftBankin kanssa. Supercellin perustajat eivät ole lämmenneet Wall Street Journalin mukaan kaupalle, koska SoftBankin alaisuudessa yhtiölle on annettu täysi autonomia omaan tekemiseen.
Myös Alibaba ja Giant Interactive Group ovat olleet kiinnostuneita Supercellistä, mutta yhtiön arvostuksesta ei olla päästy sopuun.

Lue myös nämä
Tägit
Alibaba Supercell Clash of Clans Boom Beach Hay Day Tencent SoftBank
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.