Microsoft lopettaa puhelimien suunnittelun

Manu Pitkänen
25. toukokuuta, 2016 11:59

Microsoft aikoo lopettaa puhelimien valmistamisen ja suunnittelun kokonaan, kertoo Helsingin Sanomat. Microsoft on vahvistanut tiedon ja kertonut 1350 työntekijän saavan potkut Suomessa. Ulkomailla potkut ovat luvassa noin 500 työntekijälle.
Aamulehti kertoi aiemmin tänään, että Microsoft on kutsunut Tampereen yksikön työntekijöitä Espoossa pidettävään infotilaisuuteen. Järjestelyä pidettiin sikäli poikkeuksellisena, että tavanomaisista yt-ilmoituksista on tiedotettu paikallisesti eikä henkilöstöä ole siirrelty toiselle paikkakunnalle. Helsingin Sanomien mukaan Microsoftin koko Suomen puhelinliiketoiminnan tuotekehityksen työntekijät on kutsuttu Microsoftin Suomen pääkonttoriin Espoon Keilaniemeen.
Microsoft lopettaa kokonaan Tampereella sijainneen tuotekehitysyksikön. Aiemmin on lopetettu Salon ja Oulun yksiköt. Irtisanomiset koskettavat vain Microsoft Mobile Oy:tä eli Microsoft Oy:n työntekijät saavat pitää jatkossakin työpaikkansa.
Microsoft ilmoitti hiljattain myyvänsä peruspuhelinliiketoiminnan elektroniikan sopimusvalmistusta harjoittavan Foxconnin tytäryhtiölle. Samalla suomalainen uusi HMD Global Oy alkaa myydä Nokia-brändättyjä puhelimia. HMD hankki oikeuden Nokia-nimeen peruspuhelimista Microsoftilta. Tämänpäiväisen uutisen perusteella Microsoft ei aikoisi enää suunnitella itse Lumia-puhelimiakaan.
Microsoft hankki puhelinliiketoimintansa Nokialta vuonna 2014.
Toimitusjohtaja Satya Nadellan mukaan Microsoft aikoo keskittyä jatkossa sellaisiin puhelinteknologioihin, joiden avulla se voi erottautua muista.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.