Google kokosi häpeälistan Android-merkeistä – Pohtii sen julkaisemista

Manu Pitkänen
26. toukokuuta, 2016 12:03

Androidin kenties kaikkein suurin ongelma tällä hetkellä on ohjelmistopäivitykset. Laitevalmistajat eivät ole järin innokkaita pitämään jo myytyjen laitteiden ohjelmistoa ajantasalla, eikä innokkuutta ainakaan lisää se, että monet myydyt Android-puhelimet ovat edullisimmasta päästä.
Googlella ei olla seurattu kehitystä tyytyväisenä, vaikka se onkin yrittänyt julkisuudessa vähätellä fragmentoitumisen vaikutuksia. Ohjelmistojätin mitta tuli täyteen viime kesänä, jolloin tietoturvayhtiö Zimperium löysi vakavan haavoittuvuuden käytännössä kaikista Android-laitteista. Haavoittuvuuden tultua julki, Google päätti koota projektin, jossa tietoturvapäivityksiä tarjottaisiin Android-laitteille kuukausittain.
Android-pomo Hiroshi Lockheimerin mukaan nykyinen tilanne, jossa vain 7,5 prosenttia laitteista käyttää tuoreinta Android-versiota, ei ole ideaalinen. Hänen mielestä juuri ohjelmistopäivitysten puute on yksi suurimmista Androidin tietoturvaongelmista. Bloombergin tietojen mukaan Google yrittäisi aktivoida laitevalmistajia ja operaattoreita testaamaan nopeammin ja useammalle laitteelle Android-päivityksiä.
Yhtenä temppuna on ajateltu käyttää "häpeälistaa", jossa laitevalmistajat laitettaisiin annetun ohjelmistotuen mukaiseen järjestykseen. Mitä halukkaampi yhtiö on antamaan ohjelmistotukea vanhoille laitteille, sitä korkeammalle listalla pääsee. Lista laadittiin jo tämän vuoden alussa, mutta sitä ei ole julkaistu. Google pohtiikin parhaillaan laittaako se listan kaikkien nähtäville.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Huawei HTC Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.