Google: Nykyiset huippupuhelimet eivät todennäköisesti saa Daydream-virtuaalitodellisuutta

Matti Robinson
28. toukokuuta, 2016 20:03

Google esitteli I/O-kehittäjätapahtumassa tulevan Android-version ominaisuuksia. Ehdottomasti yksi merkittävimmistä uudistuksista on virtuaalitodellisuusalusta Daydreamin tuominen alustan rakenteisiin. Nyt yhtiö on paljastanut jo myynnissä olevien laitteiden omistajille ikäviä uutisia.
Yhtiön mukaan on epätodennäköistä, että edes nykyiset huippupuhelimet tulevat virallisesti tuettujen Daydream-laitteiden listalle. Google on nostanut Daydream Ready -minimispesifikaatiot niin korkealle, että ilmeisesti edes esimerkiksi Galaxy S7 ei pysty niihin.
ZTE:n juuri julkistama huippupuhelin Axon 7 on kiinalaisvalmistajan mukaan kuitenkin Daydream-valmis, joten pitkään tällaisia puhelimia ei tarvitse odottaa. Axon ei sinänsä ominaisuuksien puolesta eroa kovin paljoa muista tämän sukupolven huippupuhelimista, mutta sihen on saatavilla jopa kuusi gigatavua RAM-muistia, jota kilpailijat eivät pääosin tarjoa.
On vaikea kuvitella, että Daydream-valmius olisi kiinni ohjelmallisista rajoituksista, joihin muut puhelimet eivät pystyisi.
Googlelta odotetaan tietysti myös uutta omaa Nexus-laitetta, joka varmasti on Daydream-yhteensopiva. Google-pomo Clay Bavor sanoikin Road to VR:lle, että VR-fanien kannattaa odottaa muutama kuukausi.

Lue myös nämä
Tägit
Android virtuaalitodellisuus Google Daydream
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.