HS: Eduskunta lopettaa Lumia-puhelimien tilaukset

Manu Pitkänen
1. kesäkuuta, 2016 10:23

Eduskunta tilasi pitkään kansanedustajien ja työntekijöiden puhelimet Nokialta, mutta enää kotimaista suunnittelutyötä heille ei aiota tarjota: eduskunta ei aio enää tilata älypuhelimia Microsoftilta. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.
Microsoft ilmoitti vähän aika sitten myyvänsä peruspuhelimiin liittyvät oikeudet ja toiminnot HMD Globalille ja maailman suurimman elektroniikan sopimusvalmistajan, Foxconnin, tytäryhtiölle. Viime viikolla Microsoft ilmoitti vetäytyvänsä puhelinliiketoiminnasta täysin ja lopettavansa samalla Tampereella sijainneen tuotekehitysyksikön. Kovin pitkään eduskunta ei olisi voinut älypuhelimia tilatakaan Microsoftilta, vaikka se olisi niin halunnutkin.
Eduskunta teki päätöksen Lumia-puhelimien hankintojen lopettamisesta jo maaliskuussa, joten viime aikaisilla uutisilla ei ole ollut osuutta päätöksiin. Tietohallintopäällikkö Elina Forsström kertoo Helsingin Sanomille, että päätös on kypsynyt vähitellen ja osasyynä Lumioiden hylkäämiselle oli suomalaisen kädenjäljen vähentyminen tuotteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Suomi Microsoft Nokia Lumia Eduskunta Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.