Facebook pakottaa Android-käyttäjät asentamaan Messengerin

Petteri Pyyny
3. kesäkuuta, 2016 14:39

Facebook on puskemassa käyttäjiään yhä enenevissä määrin pois palvelunsa selainpohjaisesta käytöstä. Viimeisin merkki tästä on yhtiön omistaman Messenger-pikaviestimen pakkosyöttö Android-käyttäjille.
Tähän saakka käyttäjät ovat voineet viestitellä kännykkää käyttäen muiden Facebook-käyttäjien kanssa suoraan Facebookin mobiilisivujen kautta, mutta nyt näyttää siltä, että Androidilla Facebookin yksityisviesteihin pääsee jatkossa käsiksi ainoastaan asentamalla Messenger-sovelluksen.
Jo nyt viestit-kuvakkeen klikkaaminen Androidilla Facebookin mobiilisivuilla vie käyttäjän suoraan Play Kauppaan, mikäli Messengeriä ei ole laitteeseen asennettu. Tämän on voinut pienellä selainjumpalla kiertää, mutta nyt Facebook on lisännyt viestit -osioon ilmoituksen, jossa todetaan yksiselitteisesti, että Piakkoin voit lukea viestisi ainoastaan Messengerin kautta. Yläkulmassa näkyvää ruksia ilmoituksen kohdalla pääsee vielä viesteihin käsiksi, mutta ilmoituksen sisältö on selkeä: Facebook mobiiliwebissä on kuolemassa, mikäli käyttäjän älypuhelin vain löytyy Facebookin virallisesti tuettujen laitteiden listalta.

Lienee todennäköistä, että sama ilmiö tulee ajan mittaan tapahtumaan myös Facebookin muulle sisällölle. Aikataulua siitä, milloin mobiiliselaimella pääsy yksityisviesteihin lopullisesti päättyy, ei vielä ole tiedossa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Facebook Facebook Messenger mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.