Applelta suurin uudistus kotinäppäimeen iPhone 7:ssä?

Matti Robinson
15. kesäkuuta, 2016 20:51

Applen kotinäppäimen evoluutio on ollut varsin hidasta. Yhtiön älypuhelimen nappi on pysynyt samalla paikallaan liki samanlaisena kymmenen vuotta, mutta tulossa saattaa olla laitteen historian merkittävä muutos kotinäppäimeen.
Tähän mennessä suurimmat uudistukset kotinäppäimeen ovat liittyneet joko ulkonäköön, pinnoitteeseen tai sormenjälkilukijaan. Nyt vuotokuva esittelee väitetysti tulevaa kapasitiivista painiketta.
Mikäli kuvan esittämä nappi on totta, niin kyse olisi ensimmäisestä kosketusherkällä painikkeella varustetusta iPhone-mallista. Mikäli painike on täysin kapasitiivinen, niin laite avataan todennäköisesti samalla tavalla riippumatta käyttääkö sormenjälkilukijaa vai ei.
Lähteen mukaan napin toiminnallisuus muuttuu siten, että tuplakosketus avaa moniajon ja pitkä kosketus Sirin. Voi tosin olla, että vaikka painike ei varsinaisesti painu alas, niin siinä käytetään 3D Touchin kaltaista painetunnistusta.
Android-puhelimissa kapasitiivisten nappien sijaan nykyisin käytetään usein näyttönappeja, jotka sulautuvat käyttöliittymään ja ovat kätevämmin kustomoitavissa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.