Facebook yllätti: Palautti vuosia vanhan ominaisuuden Messengeriin

Manu Pitkänen
15. kesäkuuta, 2016 9:59

Facebook on päättänyt ehkä hieman yllättäenkin lisätä Messenger-pikaviestipalveluunsa tuen SMS-tekstiviesteille, joten Messengerin kautta voi jatkossa käydä keskusteluita tekstiviestien muodossa niidenkin ihmisten kanssa, jotka eivät käytä Messengeriä.
Ominaisuus tosin rajoittuu vain Android-käyttäjiin, sillä Applen käyttöehdot eivät salli oletustekstiviestisovelluksen vaihtamista ja näin ollen Facebookin kädet ovat sidotut tämän asian suhteen. Android-käyttäjille SMS-viestien lähettäminen Messengerin kautta voi olla tuttu ominaisuus, sillä se oli käytettävissä aina vuoteen 2012 saakka. Tuolloin Facebook tosin totesi ominaisuuden olevan niin vähällä käytöllä, että päätti poistaa sen Messengeristä.
SMS-viestiketjut erottaa Messenger-viesteistä violetista tunnusväristä. Facebookin tavoitteena on ilmeisesti tehdä houkutella SMS-viestittelijät sovelluksen pariin ja tämän jälkeen yrittää käännyttää heidät hiljalleen Messenger-viesteihin. Kun Messengerin sisällä hakee yhteystietoa, tarjoaa sovellus ensimmäisenä keskustelukanavaksi juuri Messenger-viestejä.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook pikaviestin tekstiviesti SMS Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.