OnePlussalta strategiamuutos, mallia Applelta?

Matti Robinson
15. kesäkuuta, 2016 16:21

OnePlus esitteli tällä viikolla tämän vuoden lippulaivamallinsa. Puhelin kantaa tietysti järjestysnumeronsa mukaisesti nimeä OnePlus 3 ja hinkuu jälleen haastamaan markkinoiden aivan kovimpia älypuhelimia.
Niin kutsutun lippulaivantappajan tekniikka ei ole aivan kaikilta osin (esim. näyttö) kärkimallien, kuten Galaxy S7:n, tasoa, mutta sen sijaan hintaa on hilattu merkittävästi alaspäin ja osittain tarjolla on jopa kilpailijoita parempaa rautaa (RAM). Näin OnePlus uskoo, että pienemmällä rahalla tarjotaan huippupuhelinten suorituskyky ja ominaisuudet.
Yhtiö on myös selventänyt muiden älypuhelinmallien tilannetta. Toistaiseksi OnePlus on julkaissut ainoastaan yhden lippulaivasarjasta poikkeavan laitteen. Edullisempi ja pienempi X-malli (kuvassa) ei kuitenkaan saa jatkossa seuraajia.
Engadgetin mukaan OnePlus haluaa panostaa täysillä yhteen malliin kerralla. Kiinalaisfirman toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut, että kyse ei ollut X-mallin heikkoudesta tai epäsuosiosta, mutta keskittyminen yhteen malliin on jatkossa yhtiön valinta.
Kenties mallia on päätetty ottaa Applelta, joka vuosikausia pärjäsi yhdellä iPhone-mallilla. OnePlussan suosio ei liene tässä vaiheessa vielä riittävä kannattamaan kahta erittäin kilpailukykyistä linjastoa. Lisäksi nyt yhtiö on luopunut kutsujärjestelmästä, joka vaatii suurempaa tuotantoa.

Lue myös nämä
Tägit
OnePlus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.