Applelta vahva kannanotto: Ei kivääriemojia

Matti Robinson
18. kesäkuuta, 2016 21:52

Unicode Consortium -järjestön jäsen Apple on päättänyt vastustaa kiväärikuvan lisäämistä uuden Unicode 9.0 -version emojivalikoimaan. Äänestyksessä kivääriemoji hylättiin yksimielisesti, kertoo BuzzFeed.
Vaikka järjestöstä tai Applelta ei kommentoitu miksi kuva hylättiin, niin on helppo päästä johtopäätökseen, että kyse oli kannanotosta aselakien muutoksen puolesta johtuen hiljattain Orlandossa tehdystä terrori-iskusta.
Tietysti kyse on varsin pikkumaisesta ja vähäpätöisestä vaikutustavasta, joka tuskin muuttaa yhtään mitään. Kiväärin lisäksi Omar Mateenin käytössä oli myös pistooli, jollainen jo nykyisellään löytyy emojien joukosta. Lisäksi kivääriemoji oli yhdistetty olympialaiskuviin, sillä ase kuuluu olympialajeihin.
Vaikka aselakien muutosta ajetaan kovasti vasemmalle vahvasti nojaavassa Silicon Valleyssä, niin jo nykyisellään Yhdysvalloissa laillisesti ostettuun aseeseen vaaditaan taustatarkistus, jollaisen myös massamurhaaja Mateen läpäisi ostaessaan aseensa. Kiväärien – ja erityisesti rynnäkkökiväärien, joihin tarvitaan erikoislupa – vastutuksesta on puolestaan tullut massamurhien takia suosittua, vaikka nämä ovat erittäin harvinaisia väkivaltarikoksissa.
Mitä mieltä olette, onko kivääriemojin poistaminen perusteltua, pitäisikö kenties myös pistoolikuva poistaa, vai onko koko sensurointi turhaa?

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.