Samsungilta uusi ratkaisu Noten näyttöön, huikean suuri akku

Matti Robinson
22. kesäkuuta, 2016 23:19

Samsung esittelee erittäin todennäköisesti uudet Galaxy Note -älypuhelimensa alkusyksystä. Tällä kertaa järjestysnumero loikkaa huhujen mukaan yhden pykälän yli ja ottaa kiinni Galaxy S -malliston. Uusimpien tietojen mukaan, tulevan Note 7:n muotoilussa on tehty edellisvuosista poikkeava ratkaisu.
Hollantilaissivuston mukaan Samsung on päättänyt keskittyä ainoastaan kaarevaan näyttöön Note 7 -mallissa. Näin Samsung tuottaisi vain suositumpaa näyttöversiota, jollainen on bongattu piirrustuksista, joista myös kuvan 3D-malli on tehty.
Samsung testasi kaarevaa näyttöä ensimmäistä kertaa kuluttajamarkkinoilla 2014 syksyllä Note Edge -mallissa, mutta tämän jälkeen kaarevuus on ollut Galaxy S -sarjan yksinoikeus. Note 7:n olisi siis ensimmäinen Note-laite, josta löytyy kahdelle sivulle kaartuva näyttö.
Viime vuonna Samsung julkaisi ainostaan tasaisella näytöllä varustetun Note-mallin ja mikäli halusi kaarevan näytön suuressa kokoluokassa, niin valinta täytyi kohdistaa Galaxy S6 edge+ -malliin. Note5-mallia ei edes tuotu markkinoille Euroopassa.
Tasaisen näytön puute varmasti harmittaa monia, mutta Samsungin mukaan kaareva näyttö on ollut suositumpi mm. Galaxy S7 -mallissa, joten ei yllätys, että uutta ominaisuutta halutaan myydä entistä enemmän. Se myös erottaa yhtiön laitteita kilpailijoiden Android-puhelimista.
Huhujen mukaan Note 7 on lisäksi varustettu kuudella gigatavulla RAM-muistia, korkeammalle kellotetulla Exynos-piirillä, S7:stä tutulla huipputason 12 megapikselin kameralla, suurennetulla 4000 milliampeeritunnin akulla sekä ensi kertaa Samsungin puhelimissa USB Type-C -liitännällä. Akku on huhujen mukaan siis peräti kokonaisen 1000 milliampeerituntia suurempi.
Jäämme odottamaan elokuuta (tai kenties syyskuuta) ja Note 7:n (tai kenties Note 6:n) julkaisua.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.