Huawei käytti viiden tonnin järkkärillä otettua kuvaa mainostaessaan P9-älypuhelimen kameraa

Matti Robinson
4. heinäkuuta, 2016 22:31

Huawei on julkaissut Googlen yhteisöpalvelussa oheisen kuvan, joka eittämättä sopisi hyvin vaikkapa H&M:n mallistoon. Tekstissä kehutaan yhtiön tänä keväänä julkistetun P9-huippupuhelimen kaksoiskameraa, joka kuvan perusteella ansaitsee ylisanoja.
Valitettavasti skeptisempi tarkastelu on paljastanut, että kyse on kaikkea muuta kuin P9:n tuplakameralla otetusta kuvasta. EXIF-tiedoista selviää, että Huawei on ottanut kuvan Canonin ammattilaisille suunnatulla 5D Mark III -järjestelmäkameralla, jolla on hintaa noin viisi tuhatta euroa kuvan ottamiseen käytetyn objektiivin kanssa (Verkkokauppa.comissa kyseinen kaksikko n. 5500e).
Vaikka P9:n kamera on tehty yhteistyössä Leican kanssa, niin tällaista jälkeä sillä ei siis saa aikaan. Tai ainakin jos saa, niin Huaweilla ei siihen uskota. Ainakin Canonilla ollaan varmasti tyytyväisiä, kun paljastui, että Huawei käyttää ennemmin heidän järjestelmäkameraa pönkittämään omia tuotteitaan kuin esimerkiksi Leican tuotteita.
Nolo tapaus Huawein osalta, jonka johdosta jäämmekin odottelemaan virallisia pahoitteluja, joita ainakaan tämän kirjoitushetkellä ei ole vielä julkaistu.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.