Suunniteltu kovaan käyttöön: Samsungin puhelin reputti upotustestin

Manu Pitkänen
11. heinäkuuta, 2016 11:56

Vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Samsung Galaxy S7 Active -älypuhelin on saanut kyseenalaista julkisuutta Yhdysvalloissa Consumer Reportsin testin myötä. Paikallisen "Kuningaskuluttajan" mukaan puhelin ei kestä veteen upottamista luvatulla tavalla.
Galaxy S7 Active on IP68-sertifioitu eli puhelimen luvataan pysyvän toimintakuntoisena vaikka se upotettaisiin puoleksi tunniksi 1,5 metrin syvyyteen. Consumer Reports testasi lupausta upottamalla puhelimen vedellä täytettyyn säiliöön, joka paineistettiin 0,14 bariin 1,5 metrin syvyyden simuloimiseksi.
Galaxy S7 Active ei kuitenkaan kestänyt testiä: yli puolet puhelimen näytöstä pimeni ja näytöllä näkyi välkkyviä vihreitä raitoja. Etukameran ja takakameran suojalasien alle kertyi kosteutta. Testikäytäntöjensä mukaisesti Consumer Reports toisti testin toisella yksilöllä, jonka näyttö myös vioittui, mutta ei kuitenkaan yhtä pahasti kuin ensimmäisen laitteen tapauksessa. Kosteutta kertyi siinäkin kameroihin, mutta lisäksi vettä löydettiin SIM-korttipaikasta.
Samsungin mukaan jotkut Active-puhelimet ovat kestäneet vettä luvattua heikommin ja näissä tapauksissa puhelin on vaihdettu uuteen takuuehtojen mukaisesti. Aiemmin markkinoille tullut tavallinen Galaxy S7 selvisi upotustestistä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S7 edge Samsung Galaxy S7 Active
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.