Ovatko tässä iPhonen huhutut Lightning-kuulokkeet?

Matti Robinson
15. heinäkuuta, 2016 16:12

Apple esittelee syksyllä uuden iPhone 7 -mallin ja koska kyseessä on suurempi päivitys, niin myös uusia ominaisuuksia odotetaan. Tällä hetkellä vaikuttaa, että mahdollisia isompia uudistuksia iPhone 6s:ään nähden ovat mm. suurempi kamera sekä perinteisen kuulokeliittimen poistuminen.
Nyt jälkimmäisestä on vuotanut hieman lisätodisteita, kun uusi kuva esittelee väitetysti tulevia Applen EarPods-kuulokkeita. Kuulokkeiden liitin on kuvassa mallia Lightning eikä siis 3,5 mm kuulokeliitin, kuten ennen.
Väitetysti Apple on päättänyt poistaa 3,5 mm kuulokeliittimen, jotta on saanut viilattua puhelimen paksuudesta millejä. Apple olisi ensimmäisten joukossa poistamassa kyseistä liitintä, mutta cupertinolaisjätti on aiemminkin heittänyt vesilintua tutuilla ominaisuuksilla (mm. DVD-asema tietokoneissa). Motorola tosin esitteli hiljattain puhelimen, jossa kuulokeliittimenä toimii latausliitäntä – tosin sen tapauksessa kyse on USB Type-C:stä.
Huhut ovat tähän asti olleet kuitenkin keskenään ristiriidassa liittimien suhteen, joten mitään varmaa ei voida sanoa. Kuvassa voi olla helposti kyse myös kuvamanipulaatiosta tai jopa väärennetystä laittesta.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.