Älykellojen myynti kääntyi laskuun, villitys ohi?

Matti Robinson
22. heinäkuuta, 2016 0:58

Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut älykellojen myyntilukuja vuoden toiselta neljännekseltä. Tulevaisuudenalaksi kuviteltu älykelloteollisuus ei ole kasvanut edellisneljännesten tavoin, päinvastoin trendi on laskusuhdanteinen.
Viime vuoden takaiseen neljännekseen laskua on liki kolmannes, kun nyt älykelloja myytiin vain 3,5 miljoonaa kappaletta viime vuoden huhti-kesäkuun yli 5 miljoonaan laitteseen verrattuna. Edelleen veturina oli selkeästi Apple, jonka älykelloja myytiin noin 1,6 miljoonaa kappaletta, vaikka se oli kärkiviisikon ainut laskija.
Tietysti myynnin tippumiseen on vaikuttanut, että tänä keväänä Apple ei esitellytkään uutta älykelloa, kuten se teki viime keväänä. Näin kuluttajat edelleen odottavat uuden sukupolven laitetta markkinajohtajalta.
Applen osuus älykellomarkkinoista on niin suuri, nyt liki puolet, että se vaikuttaa merkittävästi kokonaisnäkymään. Todennäköisesti heikko näkymä jatkuu siis vuoden kolmannellakin neljänneksellä, sillä uutta älykelloa ei Applelta ole odotettavissa ainakaan ennen syyskuuta. Lisäksi Android Wearin uudistuksia odotellaan syksyllä.
Onko villitys sitten ohi? Tuskinpa, vaikka älykelloista tuskin tulee uusia älypuhelimia. Tässä vaiheessa kuluttajat ovat varovaisia sijoittamaan laitteisiin, sillä teknologia kehittyy todennäköisesti harppauksittain, mahdollisesti jo lähikuukausina.

Lue myös nämä
Tägit
Älykello Android Wear Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.