Uusi arvio: Pokemon Gon suosiolle ei löydy vertaista

Manu Pitkänen
27. heinäkuuta, 2016 8:12

Tutkimusyhtiö SensorTowerin analyysin mukaan Nianticin kehittämällä Pokémon GO -pelillä on maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa pelaajaa. Peli on suosiossa jo melko lähellä musiikkipalvelu Spotifyta, joka kertoi aiemmin kesällä, että sillä on yhteensä 100 miljoonaa käyttäjää.
SensorTowerin arvion mukaan pelaajista kaksi kolmasosaa, eli noin 50 miljoonaa pelaajaa, käyttää Android-puhelinta. Google Play -sovelluskaupan mukaan pelillä olisi 50–100 miljoonaa asennusta eli SensorTower arvioi asennusten olevan haarukan alapäässä. Tämä vaikuttaa uskottavalta arviolta, sillä mikään muu peli ei ole aiemmin yltänyt Androidilla näin suuriin asennusmääriin yhtä lyhyessä ajassa. Rajapyykki ylittyi vain 19 päivässä.
Aiemmin Apple paljasti Pokémon Gon olevan App Storen historian menestyksekkäin sovelluslanseeraus. Mikään muu ohjelma ei ole saanut yhtä paljon latauksia avausviikon aikana. Latausmääriä Apple ei luonnollisestikaan paljastanut, mutta TowerSense arvioi latauksia kertyneen tähän mennessä 25 miljoonaa kappaletta.
Pokémon Go on tällä hetkellä saatavilla vain 32 maassa. Lanseeraus on tehty porrastetusti, sillä jo nykyiselläänkin Nianticilla on ollut vaikeuksia käsitellä pelipalvelimiin kohdistunutta liikennettä.

Lue myös nämä
Tägit
Android App Store Pokemon iOS Google Play mobiilipelit iOS 9 Pokemon Go iOS 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.