Tässä ovat maailman suurimmat älypuhelinmerkit juuri nyt

Manu Pitkänen
29. heinäkuuta, 2016 10:05

Älypuhelimien myynti on vakiintumassa ainakin väliaikaisesti, kertoo IDC. Markkinatutkimusyhtiön tuoreimman raportin mukaan huhti-kesäkuun aikana toimitettiin 343,3 miljoonaa älypuhelinta, mikä on vain 0,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Samsung oli odotetusti suurin merkki 77 miljoonalla toimitetulla älypuhelimella. Korealaisyhtiön myyntiä paransi Galaxy S7:n onnistunut lanseeraus, mutta sen lisäksi yhtiö onnistui varmistamaan asemaansa alemman hintaluokan puhelimissa Galaxy J -mallistolla. Samsungin mobiiliyksikön suurimmat haasteet olivat juuri Applen vahva asema high-end-laitteissa ja uudet kiinalaismerkit, jotka valtasivat alaa juuri alemman hintaluokan puhelimissa.
IDC:n mukaan maailman suurimmat älypuhelinmerkit ovat Samsungin lisäksi Apple, Huawei, Oppo ja Vivo. Kolme viimeksi mainittua ovat kaikki kiinalaisia merkkejä, joista Huaweilla on myös hyvä asema kansainvälisillä markkinoilla. Oppo ja Vivo ovat keskittyneet enemmän kotimaan markkinoihin, mikä toisaalta osoittaa kuinka suuri markkina-alue Kiina oikein on.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Huawei Oppo Vivo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.