Instagramin Snapchatilta kopioitu uusi ominaisuus hyödyntää käyttäjien Facebook-tietoja

Sami Koivunen
7. elokuuta, 2016 17:23

Facebook on tuonut uuden päivityksen myötä Instagramiin uuden tarinaominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi jakaa kuvia, jotka poistuvat palvelusta automaattisesti 24 tunnin kuluttua jakamisesta.
Uusi ominaisuus muistuttaa läheisesti toisen suositun kuvajakopalvelun, Snapchatin, toimintaa. Uusi ominaisuus on nimetty Instagram tarinoiksi (Instagram Stories). Instagramin kuvailun mukaan käyttäjä voi ominaisuuden avulla jakaa arkipäiväisiä hetkiä ja värittää niitä teksti- sekä piirrostyökaluilla.
Sivujuonteen uudelle Instagram Storiesille tuo se, että Instagramin edustaja on paljastanut Marketing Land -sivustolle, että Instagram hyödyntää uuden tarinaominaisuuden esitysalgoritmissa sekä Instagramin että Facebookin tietoja. Instagram pyrkii siis tarinoita esittäessään suosimaan sellaisia henkilöitä, joiden kanssa käyttäjä on eniten tekemisissä Instagramissa ja Facebookissa.
Instagram alkoi muutamia kuukausia sitten järjestämään käyttäjien kuvavirtoja omien algoritmiensa mukaan sen sijaan, että kuvat näytettäisiin aikajärjestyksessä.

Lue myös nämä
Tägit
Android iOS Instagram mobiilisovellukset Snapchat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.