Vakavan QuadRooter-haavoittuvuuden pelätään löytyvän 900 miljoonasta Android-laitteesta

Sami Koivunen
8. elokuuta, 2016 15:38

Check Pointin tutkijoiden löytämä QuadRooter-haavoittuvuus voi piileä jopa 900 miljoonassa Android-laitteessa.
QuadRooter koostuu oikeastaan neljästä eri haavoittuvuudesta, jotka löytyvät Qualcommin järjestelmäpiiriä käyttävistä Android-tableteista ja -älypuhelimista. QuadRooterin avulla hakkereilla on mahdollisuus ottaa Android-laitteet täysin hallintaansa.
Vielä ei kuitenkaan ole olemassa todisteita, joiden perusteella hakkerit käyttäisivät QuadRooteria hyväksi. Check Pointin mobiilituotteista vastaava johtaja Michael Shaulov kertoi kuitenkin BBC:n haastattelussa, että odottaa näkevänsä haavoittuvuuksia hyödynnettävän seuraavan 3-4 kuukauden aikana.
Check Pointilta kesti puoli vuotta löytää haavoittuvuudet. Tietoturvayhtiö on toimittanut tiedot haavoittuvuuksista Qualcommille, joka on puolestaan välittänyt korjaustiedostot puhelinvalmistajille ja operaattoreille. On kuitenkin epäselvää, kuinka moni valmistajista ja operaattoreista on julkaissut korjauspäivityksen laitteilleen.
Check Point on julkaissut Google Play -kaupassa mobiilisovelluksen, jonka avulla voi tarkistaa, onko oma Android-laite altis QuadRooter-haavoittuvuudelle.

Lue myös nämä
Tägit
Android haavoittuvuus Qualcomm QuadRooter Check Point
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.