Googlen huippuyksinkertainen videopuhelusovellus on nyt ladattavissa

Manu Pitkänen
16. elokuuta, 2016 10:07

Toukokuussa Google I/O -kehittäjätapahtuman avajaisesityksessä julkistettu Google Duo -videopuhelusovellus on julkaistu Androidille ja iOS:lle. Saatavuus voi vaihdella vielä maittain, mutta ohjelman pitäisi olla ladattavissa ympäri maailman tulevien päivien aikana.
Google Duon ajatuksena on tarjota mahdollisimman minimalistinen ja yksinkertainen sovellus videopuheluiden soittamiseen. Tästä syystä ohjelman ominaisuusvalikoima ei ole erityisen huikaiseva, Duolla ei voi esimerkiksi soittaa lainkaan ryhmävideopuheluita. Google on halunnut keskittyä vain yhteen asiaan ja tehdä sen paremmin kuin kilpailevat palvelut.
Kynnys Google Duon käyttöönotolle voi olla joillekin turhan korkea, sillä oman kontaktilistan joutuu kokoamaan täysin tyhjältä pöydältä. Asemansa jo vakiinnuttaneiden palveluiden, kuten Facebook Messengerin tai Skypen, käyttö voi tästä syystä olla jatkossakin houkuttelevampaa.
WebRTC-tekniikkaan perustuvan Duon erityispiirteisiin kuuluu Knock-Knockiksi kutsuttu ominaisuus, jonka ansiosta videoyhteys soittajalta vastaanottajalle alkaa jo ennen kuin puhelu on varsinaisesti alkanut.

Lue myös nämä
Tägit
Google videopuhelu Skype mobiilisovellukset Google Allo Google Duo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.